Over jou
Wat wordt er van jou verwacht en wat kan ik voor jou betekenen?
Welk rijbewijs voor jou?
Motorrijbewijs vanaf je 18e: Dan ga je voor het A1 rijbewijs. Dat wil zeggen, je mag een motor rijden met een maximaal vermogen van 11kW en cilinderinhoud van 125cc. Heb je dan twee jaar rijervaring opgedaan, dan kan je door voor het A2 rijbewijs. Op je 17e mag je al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs.

Motorrijbewijs vanaf je 21e: Als je begint met het halen van je rijbewijs op je 21e kun je afrijden op een motor met volledig vermogen, en dus voor het A-rijbewijs. Echter krijg je voor de eerste twee jaar een restrictie op je rijbewijs, die Code 80 heet. Die Code 80 zegt eigenlijk dat je een A2 rijbewijs hebt, maar dan in andere woorden. Deze code 80 komt na twee jaar te vervallen, je hoeft hiervoor niet opnieuw examen te doen.

Motorrijbewijs vanaf je 24e: ga je vanaf je 24e starten met motorrijden? Dan heb je met geen enkele restrictie te maken. Je krijgt meteen je volledige A-rijbewijs en mag alle motoren rijden die je maar kan wensen.
Code 80 uitgelegd
Even wat meer informatie over die code 80. Je kunt dus op je 21e je volledige motorrijbewijs halen, met code 80 erop. Wat mag je rijden? Alle motoren met een vermogen van max. 35kW en alle driewielers met onbeperkt vermogen.

Wanneer krijg je code 80? Als je op je 21e gaat voor het motorrijbewijs. Na twee jaar vervalt de code (wel even nieuw pasje aanvragen bij de gemeente) en mag je vol vermogen rijden. Of als je 24 wordt, dan vervalt de code ook automatisch. Als je al in het bezit bent van het A1 rijbewijs en op je 21e opnieuw examen gaat doen, krijg je het A-rijbewijs met code 80.
Wat moet je ervoor doen
Het theorie certificaat
Net zoals bij andere rijbewijzen moet je kennis hebben van de theorieregels. Dit geldt ook voor het motorrijbewijs. Het grote verschil tussen de auto en de motor is de positie op de weg ten aanzien van markeringen, bochten en obstakels. Het certificaat is 1,5 jaar geldig.

Praktijk deel 1: Algemene Voertuig Beheersing (AVB)
In dit gedeelte van de opleiding worden je de twaalf bijzondere verrichtingen aangeleerd, af te sluiten met het AVB-examen. De uitslag van dit examen is 1 jaar geldig. Je kunt dit examen afleggen zonder theorie certificaat. Het bezit van een autorijbewijs is voldoende.

Praktijk deel 2: Algemene Verkeers Deelname (AVD)
Dit is het gedeelte waarin je de vaardigheden leert om je op een correcte wijze door het verkeer te begeven. Na het behalen van dit examen heb je het motorrijbewijs.
Hoe lang ben je hier mee bezig
Door het individuele karakter van deze opleiding is een standaard aantal lessen niet te noemen, omdat dit per individu flink kan verschillen. Er zijn geen officiƫle cijfers bekend van het gemiddeld aantal motorrijlessen dat iemand nodig heeft. De praktijk leert dat de cursist deze lesuren voor zichzelf nogal eens te laag inschat. Als je bijvoorbeeld angst hebt om de motor goed af te schuinen of om een krachtige remming te maken heeft dit meer training nodig. Heb je crossmotor of brommer gereden, zal je een aantal onderdelen sneller beheersen. Al met al wordt er een gemiddelde aangehouden van 15 lesblokken van 90 minuten voordat je het motorrijbewijs op zak hebt.

Om jou te kunnen adviseren over het aantal te volgen motorrijlessen is de intake les een onderdeel van de rijopleiding. Binnen deze intake krijg ik een beeld van je rijvaardigheid, inzicht en aanleg.
Waar les je op?
A1
KTM Duke 125. Alles is in verhouding op deze motor: De vering, de remmen (met ABS) de zithouding en het vermogen. Het rijden op een KTM Duke is maximaal motorplezier ervaren en het wordt je ook nog eens erg gemakkelijk gemaakt bij het behalen van je A1 rijbewijs.
A2
De nieuwe Suzuki SV650A : maximaal rijplezier met een soepele V-twin. Dankzij de compacte afmetingen en het lage gewicht is de populaire allrounder gemakkelijk te besturen. Daar bovenop heeft deze Suzuki slimme systemen als Easy Start en Low RPM Assist die zorgen ervoor dat jij je bijvoorbeeld volledig kan focussen op het uitvoeren van de 12 bijzondere verrichtingen. Makkelijker kunnen ze het niet maken
A
De nieuwe Suzuki SV650A : maximaal rijplezier met een soepele V-twin. Dankzij de compacte afmetingen en het lage gewicht is de populaire allrounder gemakkelijk te besturen. Daar bovenop heeft deze Suzuki slimme systemen als Easy Start en Low RPM Assist die zorgen ervoor dat jij je bijvoorbeeld volledig kan focussen op het uitvoeren van de 12 bijzondere verrichtingen. Makkelijker kunnen ze het niet maken
Intake motorrijles
Wil jij geheel vrijblijvend kennismaken met het motorrijden en het volgen van motorrijles bij Epic motorrijschool dan kan dat. Je kunt dan gebruik maken van een intake rijles.

Deze intake is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. De kosten van deze intake les zijn 69 euro en duurt 75 minuten. Binnen deze intake krijg ik een beeld van je rijvaardigheid, inzicht en aanleg. Daarna kan ik je adviseren over het aantal te volgen motorrijlessen. Maatwerk dus
Gratis gebruik kleding
Ik wil jou graag op een veilige manier laten genieten van het motoravontuur. Voor iedere leerling ligt er een motorbroek, motorjack, handschoenen, laarzen en goed passende helm klaar.
Makkelijk je lessen bijhouden via je telefoon
Epic Motorrijschool werkt met de PlanGo Leerling App. Dat is een app waarmee je direct de belangrijke onderdelen van je rijopleiding kan volgen en zie je wanneer je een volgende rijles hebt afgesproken.

Met de Leerling App kun je:
  • Alle lessen uit het verleden zien
  • Je komende lesafspraken bekijken
  • Voortgang van je rijopleiding bekijken
  • Beoordeling van je handelingen zien
  • Opmerkingen van je instructeur nalezen
  • CBR examens inzien
  • Rekeningen en betalingen bekijken
Zodra je rijlessen gaat volgen sturen wij je een gebruikersnaam en wachtwoord zodat je gebruik kunt maken van deze app. De PlanGo LeerlingApp is te downloaden via de Appstore en Google Play